Ordförande har ordet - Arkiv

2018-03-17, Årsmötet 2018

Restaurang Bergstugan den 17 mars 2018.
Vårt 34:e årsmöte. Trevligt, gemytligt, god mat, mycket information, underhållning m m. Mats Sigvardsson, vår ständige sekreterare, är klar med protokollet.

Tobias Nilsson från Norrtälje Naturvårdsstiftelse (Färsna gård) hade fått 20 minuter i början av årsmötet. Han berättade om ett projekt som görs tillsammans med oss i Traktorklubben. Äldre tiders sädesslag. Intresset är redan så stort att våra ytor att så med bl a svarthavre inte behövs i samma utsträckning som vi trodde från början. Många yngre bönder vill odla! Glädjande. En kvarn ska skaffas. Efterfrågan på dessa sädesslag från bagerier, privatpersoner och andra är så stort att tillgången inte räcker. Dessutom får odlaren mycket mer betalt för dessa grödor.

NYBYGGET
Ulf Zetterström, Lars Hellquist, Kent Björklund med stöd av Tommy Lundqvist informerade om vårt planerade nybygge vid Färsna. Det mesta talar för att vi kan påbörja arbetet under 2018. Kvar att lösa är visserligen det viktiga kring ekonomin. Vem betalar på bygget, på kommunens mark? Lars H redogjorde för projektet. Ulf och Kent berättade om gången i kommunen och även frågan om eventuellt behov av Byggnadslov.

ÅRSMÖTET
Årsmötet avklades på kort tid - det som drog ut på tiden var informationen ovan om bygget.

Carl Wahlgren, Färsna har avsagt sig omval - p g a hälsoskäl. I hans ställe invaldes Anton Persson, 22 år. Carl har varit med i klubben under många år och kommer att avtackas vid senare tillfälle. Ansvar Ordföranden.

I övrigt blev det omval på alla poster. Se kommande protokoll med bilagor.

Vid årsmötet delades ut ’flygblad’ som berättar om sommaren större händelser. Affischer och bil/traktordekaler framställs senare.

ULRIKA SANDQVIST
Årets pris för Goda Insatser gick till Ulrika Sandqvist som fick motta blommor, diplom med motivering och en modelltraktor, Fordson Major.

Underhållning av tre tjejer från Norrtälje - Norrtälje County tjejer under ledning av Ellinor Videfors.

LOTTERI
Ett av de största lotterier som sett vid ett föreningsmöte. Det normala är att man säljer en lottning och sedan finns det tre vinster. Kalle och Birgitta Öhman hade förberett ett lotteri med 180 lotter á 20 kr. Vinstbordet var skänkt av medlemmar och företag/sponsorer. Nämnas kan Mekonomen och Lantmännen Maskin. Vinstbordet värde uppgick till mer än 7 000 kr. En bra affär för alla - gästerna som köpte lotter och för Traktorklubben som fick in ca 3 500 kr.

TACK
Tack till alla som deltog - 59 pers - med flera inbjudna hedersgäster. Deltog av dessa gjorde Roslagens Hemvärn med fem pers och f d bilhandlare Curt Höglund, Norrtälje - Höglund Bil & Traktor. Tack också rest Bergstugan med personal.

//Bengt Ericsson, ordf.

» Senaste brevet från ordförande