Ordförande har ordet - Arkiv

2012-10-09, Modellbygge börjar 30 okt kl 19.

Nu drar vi igång bygget av traktormodeller igen!!!!
Tisdag 30 oktober kl 19 på Färsna startar vi vinterns studiecirkel i modellbygge!
Om du inte har något riktigt renoveringsprojekt på gång i vinter så varför inte bygga en modell av din favorittraktor. Det är pilligt, men mycket rolig, och man kan göra det hemma på köksbordet utan att skita ner sig.
På bilden kan du se en modell av Volvo T43 för gengas.


Kursledare Sven-Inge Lundh, som har många års erfarenhet av modellbygge och Lasse Hellquist som också kommer att hålla i anmälningar och det administrativa.
Upplägget kommer att bli som förra året: Vi träffas ett antal gånger och diskuterar hur man går till väga och ger råd för att du skall komma vidare och däremellan kör var och en på egen hand (vi kommer fram gemensamt till hur ofta vi ska träffas). Första gången blir en introduktion och genomgång för dig som aldrig byggt modeller av den här typen.
Vi kommer också att ha en temakväll som bara handlar om hur man målar modellerna med ”airbrush” och vad man kan göra för att få en så naturtroget patina med olja rost och annat som möjligt.
Resultatet av våra mödor kommer sedan att ställas ut på årsmötet i vår.
Modellerna som vi bygger är i skala 1:32 (= små) och är gjorda i metall som limmas ihop med epoxi samt superlim.
Vi rekommenderar att du väljer en modell från http://www.farmmodels.co.uk/scale-down-farmmodels.html. Kolla upp vilken modell du vill bygga innan första träffen så beställer vi dem för leverans till nästa gång vi träffas.
Vi har bestämt att vi skall vara minst fem deltagare för att vi ska köra kursen. Nytt för i år att vi förutom kostnaden för modellen (omkring 600-800 kr beroende på vilken modell du väljer) och eventuellt annat material som färg och lim kommer att ta ut en avgift på 100kr per deltagare för att kunna köpa in färger och material som vi använder gemensamt..

Om du vill vara med så anmäler du dig till Lasse Hellquist senast den 21 oktober på telefon 08 592 531 93 alt 070 682 44 44 eller helst på mail till lasse@hellquist .com
Glöm inte att uppge telefonnummer och mailadress i anmälan.
Har du frågor om lämpliga modeller kan du fråga Sven-Inge svil40@yahoo.com eller telefon 0176-22 91 6 eller Lasse.
Välkommen!!!!

» Senaste brevet från ordförande