Hänt med bild

2015-07-10, Ekorrboda 10 juli

Vi ser fram emot att få restaurera torpet Ekorrboda vid Färsna. Nu har vi kvitterat ut nyckel till huset så att vi kan bedöma vad som måste göras = hur det ser ut där inne. Avtal med kommunen/Naturvårdsstiftelsen är inte påtecknat. Förhandlingar pågår och vår styrelse har möte torsdag 16 aug. Men välkommen in...........

BILDERNA ÄR KLICKBARA.
Övre bilden: Spisen och delar av skorstenen som fallit ihop=rasat. Till vänster ses dörren in till kammaren=mindre rum. Till höger ses köksbänk med rätt höjd ca 80/90 cm. Trolig åtgärd: Vi plockar ner skorstenen uppifrån och ner. Knackar bort murbruk från stenarna och använder dom som duger igen.


Undre bilden. När du kommer in genom ytterdörren möter du denna syn. Spisen till vänster. Köksbänkar och översköp rakt fram. Till höger mot yttervägg finns en kökssoffa (ej i bild). Golvet är uppbrutet framför spisen. Vi har redan person som har breda, fina golvplank (gamla) som vi kan hämta. Fönstren på torpet är i förvånansvärt bra skick.


De tre närmaste stegen för oss är:
I. Styrelsemöte (Traktorklubben) 16 juli.
II. Granska avtalsförslag med kommun/Naturvårdsstiftelsen och ev skriva under.
III. Planera för ett första byggmöte i slutet av juli. Upprop via mejl och telefon. Återkommer efter vårt styrelsemöte 16 juli.Fler bilder kommer inom några dagar.


» Tillbaka

Hänt med bild - Arkivet | Senaste inläggettrans