Hänt med bild

2014-06-02, 2 juni, 2014; 2 nya traktorer

BILDERNA ÄR KLICKBARA.
En dag som går till historien. Två för oss nya traktorer på en och samma dag. Dessutom tittade vi på en tredje traktor men det är knappast något för klubben i nuläget. Vi är; Carl Wahlgren, Arne Gillberg och Bengt Ericsson.

Traktor 1; Volvo T21 med vagn och hela flaket fullt med gamla, trevliga saker för framtida museet. Traktorn köpt på loppis i Söder-Nånö med fast pris 6 000 kr. Vagn och en hel del redskap (bl a en potatiskupare) 1.500 kr. Den startade på första *kicken*. Att den behöver ses över är självklart. Oljor, kablar m m. Ett jobb för våra kunniga tekniker. Ta en titt på bild, övre, Där Arne precis har korsat väg 76. Vagnen - en 4-hjulig gummihjulsvagn - är helt OK. Vi fick även en en-axlad vagn med i köpet. Risig men funkar. Den hämtar Arne i veckan.


Traktor 2; nedre bild: En Ferguson årsmodell början av 1950 talet. Ägaren hade tänkt låta den gå till skrot. Men stopp och belägg. Den är utmärkt som reservdelstraktor eller varför inte 1:a vinst i sommarens stora Traktorlotteri? Vi ska bara se till att motorn går runt. Att det sedan finns en del övrigt att göra blir vinnarens sak att fixa. Om styrelsen är av den uppfattningen att vi ska behålla traktor - ja, då lyssnar vi på det örat. Traktorn står i en gammal smedja på Vätö. Där var litet för mörkt och trångt för min telefonkamera. Pris? 500 kr inkl Ferguson-plog. Hämtning kan ske när som helst. Ett jobb för Lennart Eriksson med lastbilen. /Bengt E

» Tillbaka

Hänt med bild - Arkivet | Senaste inläggettrans