Hänt med bild

2012-06-04, STENVAGN

(4 juni) Vår uppgift är att rädda från skrotdöden. Att rädda en stenvagn från första hälften av 1900-talet från skrotning ligger helt inom vår verksamhet. Med en motordriven stenvagn som i renoverat skick kan lyfta berg får vi en unik pjäs, säger Axel Pettersson. Om den blir klar till V-traktordagen den 11 augusti i år? -Ja, så klar att den kan ställas ut. Om den funkar i alla delar med vajerspelet, får vi se. Renoveringen började idag den 4 juni. Under ledning av Nils-Gunnar Carlsson jobbade följande medlemmar: Axel Pettersson, Arne Gillberg, Nils-Gunnar Bergström, Lennart Eriksson och Åke Lundin. (fortsättning i morgon 5 juni) Bengt E fotograferade.
--
(5 juni) Arbetet fortsatte dag 2. Arbetet har gått mycket bättre än väntat. Tack vare att många ställt upp och hjälpt till. På tisdagen kom Nils-Gunnar Bergström, Kalle Öhman, Arne Gillberg med Nicke Carlsson som verkare. Motorn är urtagen. En ersättningsmotor står i garaget för genomgång av Kalle Ö. Däcken är avtagna och lämnade till gummiverkstad för nya innerslangar + nya begagnade däck. -Blir den klar till visningen i augusti? Svar; Ja, ganska säkert. Även om allt inte funkar så rullar en i alla fall och kan visas i det skick den har. Det blir en mycket intressat pjäs att visa.

ÖVRE BILDEN (klicka): -Här finns att bita i, säger Axel till vänster. Nils-Gunnar är säker på att det går att fixa till Stenvagnen. I bakgrunden jobbar Nils-Gunnar Bergström.

UNDRE BILDEN (klicka): Rost och punktering stoppar inte det här gänget i första taget. Axel P har en ersättningsmotor. Kalle Öhman börjar monteringen av den i veckan.

» Tillbaka

Hänt med bild - Arkivet | Senaste inläggettrans