Hänt med bild

2011-10-04, 4 okt Kjell och Lars-Eric Sandqvist

Så har det hänt - igen. Här handlar det verkligen om det tunga gardet! Redan fina samlingar har fått unika tillskott. Det är inte vad som helst. Till och med jag blev imponerad - på båda ställena. Båda bröderna (Kjell och Lars-Eric Sandqvist) har skaffat var sin ny pjäs. Det blir fel om jag försöker beskriva vad dom köpt. I kommande nummer av Klubbens Medlemsblad (dec/jan) blir det ett fylligt reportage. Du som kommer till Trivselkväll den 7 okt på rest Lanternan får se fler bilder.

KJELL har skaffat en helt unik traktor IH 1468. Troligen den enda i hela Sverige. Sitsen befinner sig två meter över marken. Bakdäcken är nära 2 meter höga. 8 cylindrar. Bilden talar för sig själv.

LARS-ERIC hämtade sin *nya* lastbil i Småland. Scania 76:a från 1964. Koppartrans är märket på denna otroligt fina tankbil. Med nära 60 mil på landsvägen och en hastighet av ca 70 km/tim och en poliskontroll kom Lars-Eric hem till Söder-Nånö. Ulrika körde bakom som säkerhet - men nej o nej, Scanian rullade hela vägen så när som på poliskontrollen. Den berättar Lars-Eric om när det blir tillfälle.

SLUTSATS: I en och samma vecka 39/40.2011 skaffade sig bröderna och medlemmarna i Söder-Nånö två helt fantastika fordon. Ägare: Två av klubbens allra första medlemmar. Vi kan bara gratulera - och visst blir vi nyfikna på vad nästa år kan innebära - när dessa två visas upp på riktigt! Tänk dig när Kjell drar pullingbaljan! /4.10.11 Bengt E

-----------KLICKA PÅ BILDEN SÅ BLIR DEN STÖRRE------
FOTO ÖVRE: Kjell vid ratten bakom den långa motorhuven.
UNDRE BILDEN: Lars-Eric vid den helt unika tankbilen.

» Tillbaka

Hänt med bild - Arkivet | Senaste inläggettrans