Hänt med bild

2010-09-18, BYGG MODELL I HÖST-VINTER

Nu drar vi igång bygget av traktormodeller igen!!!!
Den 2 november kl 19 på Färsna startar vi vinterns studiecirkel i modellbygge! FOTO: Lars Hellquists bygge från Studiecirkel nr 1. Vintern 2009/2010.

Om du inte har något riktigt renoveringsprojekt på gång i vinter så varför inte bygga en modell av din favorittraktor. Det är pilligt, men mycket rolig, och man kan göra det hemma på köksbordet utan att skita ner sig.
På bilden kan du se Lasses första traktormodell, en ”Höglund” som han byggde förra kursen.


Kursledare vad det gäller själva byggandet blir Sven-Inge Lundh, som har många års erfarenhet av modellbygge.
Lasse Hellquist kommer att hålla i anmälningar och det administrativa.
Upplägget kommer att bli som förra året: Vi träffas ett antal gånger och diskuterar hur man går till väga och ger råd för att du skall komma vidare och däremellan kör var och en på egen hand (vi kommer fram gemensamt till hur ofta vi ska träffas). Första gången blir en introduktion och genomgång för dig som aldrig byggt modeller av den här typen.
Vi kommer också att ha en temakväll som bara handlar om hur man målar modellerna med ”airbrush” och vad man kan göra för att få en så naturtroget patina med olja rost och annat som möjligt.
Modellerna som vi bygger är i skala 1:32 (= små) och är gjorda i metall som limmas ihop med epoxi samt superlim.
I år kommer var och en att välja modell fritt. Vi rekommenderar att du väljer en modell från http://www.farmmodels.co.uk/scale-down-farmmodels.html så att alla har modeller från samma leverantör. Du kommer också att få tips på andra leverantörer under kursen.
Kolla upp vilken modell du vill bygga och kontakta sen Sven-Inge så beställer han från den Svenska agenten och ser till att modellen finns till första mötet (om den finns i lager). Han kan också tipsa om bra nybörjarmodeller. Om du känner dig osäker över vilken modell du ska bygga så kan du också vänta till första mötet med att bestämma dig.
Vi har bestämt att vi skall vara minst fem deltagare för att vi ska köra kursen som är kostnadsfri förutom kostnaden för modellen (omkring 600-800 kr beroende på vilken modell du väljer) och eventuellt annat material som färg och lim.

Om du vill vara med så anmäler du dig till Lasse Hellquist senast den 18 oktober på telefon 08 592 531 93 alt 070 682 44 44 eller helst på mail till lasse@hellquist .com
Glöm inte att uppge telefonnummer och mailadress i anmälan.
Har du frågor om lämpliga modeller eller vill beställa modell så kontakta Sven-Inge Lundh på mail svil40@yahoo.com eller telefon 0176-229165. Du kan även anmäla dig via denna hemsida: Gå till Kontakta Oss och skriv namn på de som vill delta.
Välkommen!
....................................
(OBS! för att kursen ska genomföras behövs minst fem anmälningar):
ANMÄLDA (per 20.9 2010):
1 pers Åke Lundin
1 pers Bengt Ericsson
1 pers Lars Hellquist
1 pers Sven-Inge Lundh
Mats-Åke Eriksson = 5 pers


» Tillbaka

Hänt med bild - Arkivet | Senaste inläggettrans