Hänt med bild

2010-08-14, VETERANTRAKTORERNAS DAG 2010 14 AUG

Vi fick som vi ville. Inget regn. Men vi fick en sol som tog kål på både publik och funktionärer. Termometern visade +33 grader i skuggan (enl en termometer i barnvagn) - hur varmt var det då inte i solen?

Utställningen besöktes ändå av flera tusen personer. Utvärdering pågår men runt 2 500 är nog en ganska trolig siffra. Inget publikrekord med andra ord som lyder på 3 500.

Det kom traktorvänner från Åland, Enköping och många andra långväga ställen. Det är ingen överdrift att påstå att detta blir allt populärare för varje år. I vårt info-tält hade Solveig Sandqvist och Titti Eriksson fullt upp att göra. Flera nya medlemmar registrerades. Att vi snart har 400 medlemmar vittnar om att det finns intresse för verksamheten i vår klubb. Skogsstyrelsen fanns även i år på åkern. I värmen gräddades kolbullar (jättegott). Gasolina fanns i en monter och visade hur man kan utvinna gas ur gödsel. Det funkade. Vatten kokades på gasen. En större, framtida gasanläggning kanske kommer inom kort. Länsförsäkringar Roslagen fanns också på plats med info om V-traktorförsäkringen och mopedförsäkringen.
I kommande medlemsblad blir det fylligare info från dagens händelser. Bengt Ohlsson var p-vakt vid finbilsparkering och meddelar: -det var ca 100 st veteranbilar och ca 35 st Veteran-mc-och-mopeder. En person som räknade antalet traktorer och lastbilar kom upp till över 150 st.
BILDER: Från Åland kommer detta trevliga ekipage med startnummer 109, Tommy Karlsson Fordson Major från 1956. Barnen trivdes i sommarvärmen med hopp i halmborgen - nytt för året.
14.8.10 - Bengt E

» Tillbaka

Hänt med bild - Arkivet | Senaste inläggettrans