Hänt med bild

2008-09-06, 6 sept. V-traktorparad till Billinge gård.

Över 20 traktorer deltog vid körningen till Billinge. När vi startade från Färsna gård kl 11 var vi ca 15. Efter hand anslöt fler och fler. Vid Stocksund stod nästan hela familjen Lundin med tre traktorer. Ulla-Britt var med för första gången med sin nyinköpta Ferguson, nymålad och fin. Straxt efter Uddeboö gård stod Acke Pettersson och Michael Hagström och väntade. Dom dirigerade oss över den trafikerade vägen in i skogen på den urgamla vägen som Acke gjort i ordning. För den som var ovan med skogskörning på branta uppförsbackar kändes det kanske litet svårt. Allt gick bra. Vi körde igenom Roslagens Golfbana och deras anläggning. Björn Linusson stod med sin traktor på skogen med en BM och lilla dottern Tora sittande i knä och blev en nödvändig stigfinnare. Väl framme vid gården i Billinge mötte gårdsfolket upp manngrant, Jacob och Anette Gustafsson, sönerna Nils och Albin tillsammans med många andra. Vi fick korv och kaffe och en vandring genom ladugård med djur och mjölkutrustning. 121 mjölkkor gör gården till en av de större i Roslagen.
Hemresan gick på bilfria, fina traktorvägar. Tack alla markägare som givit oss tillåtelse att köra på era vägar. Vi hade tre lättviktare, 98 kubikare, i sällskapet på vägen, Tord Johansson, Degarö med Husqvarna, Nils-Gunnar Carlsson, Norrtälje med Frej och Rune Sanfridsson med Monark.
Mer foto kommer här på hemsidan i vecka 37 under Bilder. Här läggs två foton ut; ett vid gården i Billinge med en stor del av traktorerna och ladugården. Den andra bilden är en BM som tuffar fram i skogen. Förare Göthe Schnell från Söder-Marjum i Söderbykarl.
En härlig dag. Endast en liten \"olycka\". Punktering på vänster bak på klubbens egen BM. Föraren Arne Gillberg från Rånäs klarade skivan galant!

» Tillbaka

Hänt med bild - Arkivet | Senaste inläggettrans