Hänt med bild

2008-04-28, ARBETSDAG 28 APRIL

Dagen började förståss med fika i cafe Tupplidret. Sedan blev det sopa, städa och dammsuga logen. Flytta om traktorer och mycket annat. När det var klart kom en av dagens höjdpunkter; skulle nyinköpta T-24:an starta? En kunnig gruppering ställde sig i ring kring T-24. Ny soppa i tanken. Laddat batteri. Med Kalle Öhman i spetsen gjorde några startförsök utan framgång. Men efter en stund tände traktorn på alla cylindrar. En härlig syn! Kalle satte sig bakom ratten och nu kom nästa spännande sekund. -Fungerade växellådan? SVAR: Ja, T24:an puttrade iväg på lagårdsbacken som om den skulle varit igång igår.
Nu gick jobbet över till att lufta däck och en del annat. Rolf Jägenstedt (Mekkonomen) levererade välbehövlig utrustning till klubben; kompressor, industridammsugare, trattar, oljor, domkraft som lyfter 3 tom och HÖGT.
-En nytillverkad banderoll finns uppsatt på logväggen vid Färsna. Den kan flyttas till olika evenmang under sommaren, men får sitta på väggen nu en tid när det blir Onsdagsträffar m m.
-Innan dagen var slut tog vi Bengts Allis och gummihjulsvagnen för att städa dikeskanterna vid vägen från Färsna till stora landsvägen. Det är knappast ett högt betyg för mänskligheten när vi fick en jättelass på den stora gummihjulsvagnen. Städningen förra året utfördes av Lennart Persson (Färsna) och hans folk.
DELTAGARE I ARBETSDAGEN: Carl Wahlgren, Kalle Öhman, Rolf Jägenstedt, Pär Lundin och Bengt Ericsson.
KLICKA PÅ FOTOT SÅ BLIR DET MYCKET STÖRRE
FOTO 1: Rolf Jägenstedt levererar en industridammsugare. Carl W, Rolf J och Kalle Ö.
FOTO 2: Carl W fyller på vatten i T24:an innan startförsöket.
FLER BILDER UNDER BILDER: Arbetsdag 28 april.
-inskrivet 29.4/Bengt E

» Tillbaka

Hänt med bild - Arkivet | Senaste inläggettrans