Hänt med bild

2024-01-10, Arne Gillberg, 79, har avlidit

Arne Gillberg har avlidit, 79 år. Den 11 februari skulle Arne firat sin 80-årsdag. Han avled den 6 januari 2024.

Begravning äger rum fred 26 januari 2024 kl 13.30 i Kapellet, Kyrkogården i Norrtälje (mitt emot Flygfyren). Efter begravningsakten skiljs vi åt. D v s ingen Minnesstund efteråt.
----------------
Arne har varit Traktorklubben trogen under många år. Det började med att Arne blev bekant med Färsna gårds förre ägare Carl Wahlgren. Då bodde Arne i trakten av Rånäs och körde bil t o r till Färsna varje dag. Senare blev det bostad på närmare håll och Arne tillbringade flera dagar i veckan vid Färsna.

Han öppnade våra lokaler för besökare. Så sent som hösten 2023 deltog Arne i resan till ÖSA och Alfta i Hälsingland. Den dag då Traktorklubben blev hedersmedlemmar i den motorhistoriska föreningen ÖSA. Där var Arne en uppskattad besökare.

Arne kunde mycket om traktorer och motorer. Årsmodeller och tekniska data.

Arne gjorde mycket vid Färsna. Nämnas kan betesputsning av gårdens omfattande gröna ytor. Tidiga mornar satt Arne i traktorn och klippte åkrarna till fina gräsytor. Här kommer vi att sakna Arne. Med åren blev Färsna Arnes andra hem.

Juletid 2023. Efter en tids sjukdom och strax före jul intagen på Norrtälje Sjukhus. Vid nyår flytt till det omtyckta vårdboendet Wallinska på Kyrkogatan i Norrtälje. Den 3 januari fick jag möjlighet att besöka honom. En trött Arne hälsade till alla grabbarna i Traktorklubben. Livslågan var svag men vi förde samtal under en kort stund.

Tack Arne för dina år tillsammans med oss i Traktorklubben. /Bengt E ordförande

» Tillbaka

Hänt med bild - Arkivet | Senaste inläggettrans