Hänt med bild

2023-06-25, Midsommarafton 2023 - Färsna gård

23 juni -23. Strålande väder. Allt pekade på en fin Midsommar vid Färsna. Det blev publikrekord med stort P. Parkeringsplatserna överfulla. Ett önskemål inför kommande år att vi hämtar med traktorer och hölass från Knutby Torg och även kör tillbaka dit när dagen är slut.

Michael Blum spelande och sjöng i trädgården. Torbjörn Grundberg spelade dragspel, Per Lodenius ledde ringdansen med massor av danssugna.

Stefan Ericsson, Lucas Blomgren, Erik Jansson och Anders Andersson körde traktor med hölass och hcp-vagnen. I våra entréer jobbade Gustav Edberg, Sara Edberg, Anette Ericsson, Britten Björklund, Ingegerd Ericsson under ledning av Christina Ericsson.

Chokladhjulet sköttes av David Edberg och Britt Sandgren iband med hjälp av några andra. Urban Ericsson fick bli min assistent med allehanda jobb.

I trädgården hade Balders Hästskokastarklubb lagt ut en bana för provkastning. Uppskattat. Nytt för året var att vi skaffat sex stycken rockringar, som visade sig vara mycket populära. Färsna 4H hade ponnyridning i hagarna och även en fiskdamm med godispåsar. Käpphästar hoppade över de nya, fina hinder som är tillverkade av vår medlem Lennart Kylén. Systrarna Matjord hade långa köer till fika och glass med två stationer.


Tyvärr saknade vi egen bemanning till Traktormuseet. Vi hade besök bl a från Traktorklubben Malax i Finland och flera andra som gärna hade tagit en titt på vårt museum.

Ansiktsmålning för barn utfördes av en ung flicka från Ukraina - lång kö hela dagen som fortsatte efter stängning. Hon fick ihop en del slantar för egen del.

SAMMANFATTNING: En strålande bra dag. Den fjortonde i ordningen. Nästa år blir den 15:te för oss i Traktorklubben om vi vill och orkar fortsätta. /Bengt E
---
Foton: Långa köer vid entréerna. Lucas Blomgren var en av fyra förare till våra hölass. Populärare än någonsin.#

» Tillbaka

Hänt med bild - Arkivet | Senaste inläggettrans